logotype

A HCC NÉPSZERŰSÍTETTE AZ MMLT-T GÖRÖGORSZÁGBAN

 

A HCC alapos kutatást végzett a Montessori módszertanra vonatkozóan Görögországban. Az MMLT-t Athénban, a Montessori Multicentre-ben tartott 3 workshopon és szemináriumi hétvégék keretében népszerűsítették, ahol az egybegyült Montessori szakértők, tanárok, könyvtárosok, művészeti pedagógusok tájékoztatást kaptak a Montessori módszerről. Számos nyelvtanárt és az online képzésünkön résztvevő hallgatót tájékoztattunk az Athénban és más európai városokban (Milánó, Barcelóna) megrendezésre kerülő módszeretani szemináiumokon való részvétel lehetőségéről. Közülük sokan érdeklődésüket fejezték ki az MMLT bevezetésével kapcsolatban. Az MMLT az összes görög nyelvi szemináriumunkon bemutatásra került Athénban és Lesvosban a nyelvtanulásban érintettek (tanárok, tolmácsok, fordítók, írók), valamint az online nyelvi tréningen résztvevők számára. Nagy lelkesedéssel tölti el a HCC csapatát, hogy az MMLT jóvoltából az oktatás terültének fontos személyei kerültek kapcsolatba, mint Professor Maria Zafrana, akinek Maria Goudeli, Maria Montessori tanítványa volt a tanára. Mellettük az AMI képesítéssel bíró Mrs. Mavridou, Mrs. Berketi és Mrs. Papadopoulou véleménye szerint is az MMLT projekt értékesnek  ígérkezik Maria Montessori fontos pedagógiai örökségének terjeszdésében, mivel a görög Montessori módszertan nem ismert széles körökben.  

 

A Lingua Piu meglátogatta a Crelune Nyelvi Központot Shanghai-ban

 

2013. június 20-26 között a Lingua Piu meglátogatta a shanghai Crelune Nyelvi Központot. A tanulóknak, tanároknak és a menedzsmentnek tartott ülések és szemináriumok fontos részét képezte az MMLT. A tanárok nagy érdeklődést mutattak a Projekt haladása iránt,  és a Lingua Piu kérte, hogy tartsanak egy tájékozatót az összes helyi képviselőnek. 

 

 

A következő találkozó a lengyelországi Szczecinben lesz 2013. November 18,19 és 20-án.

 

Az MMLT Projekt következő találkozója a lengyelországi Szczecinben lesz megtartva 18-20  között, ahol szó lesz a kézikönyv véglegesítéséről, a tananyagról és a kísérleti képzésekről.

A második találkozó Citta’ Di Castelloban - Olaszország

 

 

Az MMLT Projekt második találkozója Citta’ di Castelloban került megrendezésre 2013. június 6-7-én a Lingua Piu szervezésében. Az első napot az athéni találkozó utáni munkafolyamatok  felülvizsgálatával kezdtük  és ezután minden partnerország bemutatta  a Nemzeti Jelentések és Kutatások eredményeit és fő következtetéseit. Ezt követően, a partnerek megvitatták a javaslataikat a kézikönyv fejlesztésére az eddig elért kutatási eredmények alapján.

Bővebben: A második találkozó Citta’ Di Castelloban - Olaszország

Az első találkozó Athénban

 

 

Az MMLT Projekt első találkozója Athénban került megrendezésre 2012. december 17-18-án az Actoin Synergy irodáiban. Az első napon a projektrésztvevők találkoztak egymással és mindenki bemutatta, hogy mivel foglalkozik az általa képviselt szervezet. Ezután a projektmenedzser, Kostas Diamantis Balaskas, bemutatta a projekt munkatervét. A Lingua Piu bemutatta a Montessori Módszert. Ezután beszéltünk a Kutatásokról (a Kutatási és Felülvizsgálati Terv első tervezetének bemutatása, Javaslatok megvitatása, módszertani munka és irányelvek a kezdeti tanulmányokhoz) és a Kézikönyv fejlesztéséről (kezdeti elképzelések bemutatása a kézikönyv tartalmát illetően).

Bővebben: Az első találkozó Athénban

FaLang translation system by Faboba