logotype

kézikönyv

A kézikönyv célja, hogy ellássa a tanárokat hasznos, praktikus, felhasználóbarát eszközökkel a felnőttek eredményesebb nyelvtanításához. Célja, hogy újfajta bepillantást nyújtson az egyetemi nyelvtanároknak, egyéb képzők felnőtt kurzusokat tartó nyelvtanárainak és tanárképzőknek. Akik a végén profitálnak ebből tehát, azok az egyetemi nyelvszakos hallgatók és a felnőtt nyelvtanulók.

Ez a kézikönyv hozzáalakítható a tanárok ’soft skill’-jeihez, tapasztalatához és személyes hozzáállásához; továbbá a tanár saját módszereit kiegészítve használható, a diákok szintjét figyelembe véve.

A tanárok számos feladatot fognak találni, némelyeket talán jelenleg is alkalmazzák. Ennek a kézikönyvnek nem az a célja, hogy új feladatokkal lásson el, hanem, hogy más megközelítést mutasson be a Montessori alapelveken alapulva, a már korábban használt feladatok esetében is.

Az első fejezetben egy rövid bevezető található a Montessori módszerről, illetve a 12 Montessori alapelv, melyet számításba vettünk a felnőtteknél való alkalmazásban.

A második és harmadik fejezetben táblázatokat találnak példákkal, hogy a tanárok megtapasztalhassák a Montessori alapelvek alkalmazását a felnőtteknél, és szabadon alkalmazzák a javasolt gyakorlatokat és megközelítéseket.

A negyedik fejezetben további részletes információ található a Montessori módszerről és az alapelvekről, hogyan és honnan indultunk, és további információ az MMLT Projektről.

Itt tudja letölteni a kézikönyvet

FaLang translation system by Faboba