logotype

MANUALUL

 

Scopul acestui manual este să furnizeze profesorilor un instrument util, practic, usor de folosit pentru a preda limbi străine adulților, într-un mod mai eficient și motivant. Scopul său este să ofere noi puncte de vedere profesorilor de limbi străine din Universități, profesorilor de limbi străine pentru adulți în alte instituții, și chiar formatorilor din învățământ. Beneficiarii finali vor fi studenții care absolvă o facultate de limbi străine și adulții care doresc să învețe o limbă străină oriunde în lume.

Acest manual poate fi adaptat la preferințele profesorului, experiența și aptitudinile personale, și poate fi utilizat în plus față de metodologia proprie a profesorului și a nivelului elevilor. Profesorii vor găsi mai multe activități și, probabil, unele dintre ele sunt deja în curs de aplicare. Scopul acestui manual nu este acela de a furniza noi activități, ci de a demonstra o abordare diferită, bazată pe principii Montessori, chiar cu aceste activități deja utilizate de către dascăli.

În capitolul 1 avem o scurtă introducere despre metoda Montessori și lista celor 12 principii Montessori pe care le-am luat în considerare pentru aplicarea lor la metodele de predare pentru adulți.

În capitolele al 2-lea și al 3-lea, au fost create și tabele cu câteva exemple, pentru a permite cadrelor didactice să experimenteze aplicarea principiilor Montessori la adulți, lasându-le libertatea de a adapta atât activitățile, cât și abordările propuse.

În capitolul al 4-lea, am furnizat mai multe informații detaliate despre metoda Montessori și principiile sale, precum și de unde am pornit, inclusiv mai multe informații despre Proiectul MMLT.

Puteți descărca manualul aici

FaLang translation system by Faboba