logotype

SZCZECIŃSKA SZKOŁA WYŻSZA COLLEGIUM BALTICUM (Lengyelország)

SZCZECIŃSKA SZKOŁA WYŻSZA COLLEGIUM BALTICUM (Lengyelország)

 

 http://www.cb.szczecin.pl/

 

 

A ZCZECIŃSKA SZKOŁA WYŻSZA COLLEGIUM BALTICUM-ot 2000-ben alapították, és Észak-Lengyelország egyik legjobb magánegyetemének minősítették. A Collegium Balticumot nagy emberi tőke és magas fejlődési potenciál jellemzi. Az iskolai hatóságoknak sikerült építeniük egy olyan intézményt, amely a tanulók számára szilárd oktatást biztosít és ezzel hozzásegíti őket, hogy el tudják kezdeni szakmai életüket. Fontos, hogy a fiatalok számos területen tudásra tegyenek szert, biztosítva ezzel, hogy akár a hazai akár a nemzetközi munkaerőpiacon el tudjanak helyezkedni.

 A Collegium Balticum olyan oktatási rendszerrel rendelkezik, mely megfelel a Tudományos és Felsőoktatási Minisztérium követelményeinek, valamint a Bolognai Rendszerű oktatásnak, melynek célja egy közös platform létrehozása a felsőoktatásban és a közösség területén folytaott tdományos kutatásokban. Jelenleg a következő karok vannak a főiskolán: bölcsész, gazdálkodás és menedzsment,  politológia, nyelvészet, MA tanulmányok és posztgraduális képzések.

Az  intézmény küldetése, hogy kiváló oktatást biztosítson és, hogy a javasolt programjai vonzóak és piacképesek legyenek. Az oktatási kínálat folyamatosan akalmazkodik a piaci igényekhez. Ez biztosítja a tanulók szellemi potenciáljának a fejlődését és formálja az interperszonális, vezetői, csapatmunkában való részvételi és problémamegoldó képességüket. Fejleszti a kreatív gondolkodást, a hatékonyságot, a rugalmasságot és a vállalkozói szellemet.

A kutatási munka fontos részét képzi a tapasztalatcsere konferenciák és szemináriumok révén. A Collegium Balticum gyakran szervez szemináriumokat illetve tudományos konferenciákat, melyeken az akadémia előadói tartanak előadást, illetve professzorok és szakemberek a gazdaság különböző területeiről.

A Collegium Balticum Szczecinben található, amely jelenleg egy növekedő város, és egyre vonzóbbá válik a különböző befektetők számára, habár a foglalkoztatási ráta 16,5%. Mindezek mellett Szczecin fontos kutatási központ, mely jó hírnévnek örvend világszerte. A hatalmas tudományos potenciál közvetlen hatással van a tudomány fejlődésére az országban.

Tapasztalataink szerint sok család szenved a nem megfelelő jövedelem problémájában. A gyerekekről illetve a fiatal felnőttekről nem gondoskodnak megfelelő módon, és a többségük sokszor kimarad az iskolából. A szülők nem képesek a gyermekeik számára biztosítani kellő figyelmet. A Collegium Balticum fontos szerepet játszik a helyi oktatási piacon, megpróbál tematikus kurzusokkal segíteni a hátrányos helyzetű csoportoknak, mint például: társadalmi és gazdasági szempontból hátrányos helyzetű helyekről származó embereknek, szakképzetlen felnőtteknek, stb. Szándékunk, hogy a helyi és regionális szervekkel együttműködve tematikus workshopokat és szemináriumokat nyújtsunk, ezzel vonzva a célcsoportokat.

Projektrészvevőként lehetőségünk nyílik részt venni az iskolai hatóságokkal és a helyi közöséggel együtt tervezett tevékenységekben és fellépésekben.

 

FaLang translation system by Faboba